Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Linser och smink

december 6th, 2011 | Posted by admin in Nyheter

Att sminka sig samtidigt som man använder linser fungerar i de allra flesta fall problemfritt. Allt smink innehåller dock proteiner som kan orsaka beläggningar på linserna och leda till irritation eller dålig synskärpa – och framför allt kan för gammalt smink riskera bakterier eller svamp fastnar på linserna och skadar dem. Här kommer lite tips på hur man på bästa sätt kombinerar linser och smink:LINSER OCH SMINK

- Tvätta alltid händerna noga och sätt i linserna innan du sminkar dig.

- Mascaran skall gärna vara tårsäker eller vattenfast för att inte smeta ner linserna. Mascara med fibrer (som gör ögonfransarna fylligare) ger mer beläggning på linserna och bör enbart appliceras på den yttre halvan av ögonfransarna.

- Ögonskugga och puder kan bli väldigt ”dammigt” vid applicering och komma i kontakt med linserna, så var mycket försiktig och använd måttlig mängd eller köp motsvarande produkter i crémeform.

- Var sparsam med kajalpenna på insidan av ögonlockskanten och måla så nära fransraden som möjligt.

- Använder du oljiga hudkrämer bör du tvätta händerna noga innan du tar i linserna då olja är mycket svårt att få bort från linsmaterialet.

- Byt mascara var tredje månad, kajalpenna var tredje månad och ögonskugga var sjätte månad.

- Ta alltid ut linserna innan du tvättar bort sminket.

- Även hårspray fastnar lätt på linserna och är mycket svårt att få bort särskilt på mjuka linser. Lite varje dag kan bli mycket efter ett par veckor, så var noga med att skydda ögonen när du sprayar.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

  • liz says:

    bra tips, tackar för det! finns det något smink som är bättre än annat när det kommer till innehållet, typ mineralsmink eller så?

    • admin says:

      Mineralsmink är ju överlag bra, men utöver det är det förstås fördelaktigt att använda vattenbaserat- och lösligt smink med så naturligt innehåll som möjligt. Dock bör det inte vara något problem att använda “vanligt” smink så länge mängden är måttlig och du är noga med rengöringen.Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>