Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Linser som andas – Dailies Total1

december 12th, 2011 | Posted by admin in Nyheter

”Upptäck en ny era av kontaktlinskomfort” – med dessa ord på sin hemsida lanserade Ciba Vision nyligen sin allra senaste endagslins, DAILIES TOTAL1®, som utlovar en helt ny och revolutionerande standard när det kommer till återfuktning och bekvämlighet.

Linserna är först och främst en utvecklad variant av vanliga Dailies-linser, men utöver detta har dessutom ytterligare fokus lagts på materialteknologin för att linsen ska vara marknadens mest ledande produkt när det kommer till komfort och återfuktning av ögonen. DAILIES TOTAL1Linserna är tillverkade i silikonhydrogel, ett av marknadens nyare material som återfinns i så gott som alla linser med hög andningsförmåga, och som standardmässigt innehåller cirka 30% vatten. DAILIES TOTAL1® har dock ett graderat vatteninnehåll, vilket innebär att vätskehalten ökar gradvis från materialets mitt och utåt, och gör att linsens yta innehåller över 80% vatten – alltså nästan lika mycket vatten som ögats egen yta. Detta innebär en radikalt minskad friktion mellan linsens yta och ögats hornhinna, vilket skapar en utomordentlig komfort och en silkeslen känsla från morgon till kväll.

Enligt tillverkaren har linserna dessutom 6 gånger bättre andningsförmåga än traditionella kontaktlinser, vilket gör dem till en av marknadens absolut bästa endagslinser när det gäller andningsförmåga och hög syregenomsläpplighet*.

Dessa linser rekommenderas för de användare som ställer höga krav på sina linsers komfort och eftersträvar längre komfortabel bärningstid, och lämpar sig mycket bra för såväl nya som erfarna linsbärare.

* Syregenomsläpplighet: Dk/t = 156 vid -3,00 D

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>